Bouwbedrijf Stornebrink

Totstandkoming

Het ontstaan van Bouwbedrijf Stornebrink

De basis van Bouwbedrijf Stornebrink is in 1966 gelegd toen Douwe na de ambachtschool bij bouwbedrijf Jorritsma aan het werk ging. Na ruim tien jaar te hebben gewerkt voor diverse bouwbedrijven kon Douwe als docent bouwkunde bij ROC Friese Poort te Drachten aan het werk.

In de functie van bouwkunde docent 2e graads bij Kader Opleiding Bouwbedrijf (aannemerscursus) heeft Douwe het gros van de Friese aannemers in de schoolbanken gehad. Door de drang naar het zelfstandig ondernemerschap heeft Douwe Stornebrink als aannemer in Friesland in 2000 Bouwbedrijf Stornebrink, met alias Stornebrink Bouwbedrijf, in Friesland te Drachten opgericht.

In 2001 is zoon Herman, die na zijn MBO opleiding bij diverse aannemers werkervaring had opgedaan, ook bij Bouwbedrijf Stornebrink in Friesland te Drachten in de zaak gekomen. Daarmee is tevens Stornebrink Bouwbedrijf VOF opgericht. Inmiddels heeft Herman zijn aannemersdiploma behaald, waarmee Herman als aannemer mede-eigenaar bij Bouwbedrijf Stornebrink in Friesland te Drachten is geworden.

In 2015 is zoon Bas in de zaak gekomen met zijn dak-, las en plaatwerk. Daarmee is hij een grote aanwinst bij Bouwbedrijf Stornebrink in Friesland te Drachten gebleken.


Bouwbedrijf Stornebrink
Bedrijventerrein A7
Ampèrelaan 3/003
9207 AM  Drachten
Tel. 0512542048
GSM 0621633266
Openingstijden
Maandag—vrijdag
7:00–17:00 uur